Tuinonderhoud hovenier wijnand smit tuinenSpreken kernwaarden als duurzaamheid, stabiliteit en biodiversiteit u aan? Dan is een tuin met permacultuur al basis misschien wel iets voor u!

Permacultuur staat voor ‘permanente agricultuur’. Hiermee wordt een evenwichtige samenwerking tussen mens en natuur bedoeld, die vooral op de lange termijn gunstig uitpakt voor allebei. Bij permacultuur hebben we het over duurzaamheid, stabiliteit, biodiversiteit, vindingrijkheid, kringloop zonder verspilling en zelfvoorziening.

Bij Smit Tuinen zijn we fan van permacultuur. We creëren namelijk een win-win situatie voor u én uw tuin. U recyclet materialen, belast het milieu minder en bespaart inspanning door met de natuur mee te werken. Permacultuur vraagt echter wel een andere manier van denken en onderhoud. Vrijgekomen producten blijven namelijk op eigen terrein en u geeft ze weer terug aan de tuin. U creëert eigenlijk een mini-ecosysteem op eigen grond. Gelukkig betekent dit niet per se dat u in een jungle terechtkomt. Uw tuin kan prachtig ontworpen zijn en tóch voldoen aan permacultuur.

Als u van groen houdt en een bepaalde aantrekkingskracht voelt naar duurzamer leven, dan wordt Smit Tuinen graag uw partner in dit eigentijdse en dynamische speelveld van tuinaanleg.

Hoe wij u hierbij gaan helpen?
• We maken eerst met u een (vrijblijvende) afspraak voor een gesprek
• We bespreken uw wensen en de mogelijkheden
• We maken een eerste schetsontwerp
• We bespreken het ontwerp met u en passen het eventueel aan
• Als het ontwerp u bevalt, dan maken we een beplantingsplan

Heeft u vragen over permacultuur? Wij helpen u graag met onze antwoorden. Wij zijn bereikbaar op 06- 50423424 en via wijnand@smittuinen.nl